Dél-Borsod négy arca Rozsnyón

Fábián Gergő 2019. február 11., 20:05

A Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában megnyitották a Dél-Borsod négy arca című kiállítást, amely a Bükkalja értékeit tárja a látogatók elé.

Fotó: Rozsnyói Bányászati Múzeum

A galéria idei első tárlata négy művész szemén át mutatja be a dél-borsodi régiót, a Bükkalját, egyebek mellett annak természeti szépségeit, az ott élő emberek életét, hagyományaikat, népviseletüket, motívumkincsüket.  Nagy István művésztanár, festő, Papp István fotográfus, Novák József festő és Szikszai Róbert grafikus már több közös kiállítást tudhat maga mögött, viszont ez az első alkalom, hogy külföldön mutatják be alkotásaikat.

„A kiállítás sokszínűségével kelt figyelmet, és ezért úgy gondoljuk, a kiállított művek között mindenki megtalálhatja a neki tetszőt” – hangsúlyozta Lázár Éva, a Rozsnyói Bányászati Múzeum munkatársa. Külön kiemelte a Mezőkövesd, Mezőcsát, Szentistván és Tard matyó népművészetét ábrázoló grafikákat és fényképeket, valamint a különböző – főleg népművészeti és vadászati – témájú olajfestményeket.

A kiállítás 2019. március 29-ig tekinthető meg a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában, a Bányászok tere 25. szám alatt.

Képgalériánk:
Fotó: Rozsnyói Bányászati Múzeum

0 HOZZÁSZÓLÁS