2019. február 11., 20:05

Dél-Borsod négy arca Rozsnyón

A Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában megnyitották a Dél-Borsod négy arca című kiállítást, amely a Bükkalja értékeit tárja a látogatók elé.

vernisaz-4-pohlady-03.jpg
Galéria
+11 kép a galériában
Fotó: Rozsnyói Bányászati Múzeum

A galéria idei első tárlata négy művész szemén át mutatja be a dél-borsodi régiót, a Bükkalját, egyebek mellett annak természeti szépségeit, az ott élő emberek életét, hagyományaikat, népviseletüket, motívumkincsüket.  Nagy István művésztanár, festő, Papp István fotográfus, Novák József festő és Szikszai Róbert grafikus már több közös kiállítást tudhat maga mögött, viszont ez az első alkalom, hogy külföldön mutatják be alkotásaikat.

„A kiállítás sokszínűségével kelt figyelmet, és ezért úgy gondoljuk, a kiállított művek között mindenki megtalálhatja a neki tetszőt” – hangsúlyozta Lázár Éva, a Rozsnyói Bányászati Múzeum munkatársa. Külön kiemelte a Mezőkövesd, Mezőcsát, Szentistván és Tard matyó népművészetét ábrázoló grafikákat és fényképeket, valamint a különböző – főleg népművészeti és vadászati – témájú olajfestményeket.

A kiállítás 2019. március 29-ig tekinthető meg a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában, a Bányászok tere 25. szám alatt.

Fotó:  Rozsnyói Bányászati Múzeum

vernisaz-4-pohlady-03.jpg
Galéria
+11 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.