2018. július 17., 11:46

Alkotásra fel!

A Csemadok Ajnácskői Alapszervezete „Rajzolok feszt Ajnácskőről” címmel rajzpályázatot hirdetett, melyben a 6-15 éves gyerekeket szólítják meg.  Az Ajnácskőről készült műveket augusztus 3-ig várják a szervezők.

ajnacsko1.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Fotó: Szvorák Emese

Gyerekek ez most nektek szól! Vegyétek elő a ceruzát, ollót, ragasztót, képzelőerőtöket tornáztassátok meg, és ALKOTÁSRA FEL!- hirdeti közösségi oldalán a Csemadok Ajnácskői Alapszervezete. Mikó Alexandra, a Csemadok helyi elnöke portálunknak elmondta: a falu rendkívül gazdag geológiai, természeti, kulturális és történelmi értékekkel rendelkezik, ezekről várják a kreatív műveket.

„A rajzokat minimum A4-es formátumban kell elkészíteni, a technikát a gyerekek maguk választhatják meg. Lehet az zsírkréta, vízfesték, színes ceruza, stb. A rajz hátoldalán kérjük feltüntetni a mű címét, illetve a pályázó nevét, lakcímét, életkorát. A versenyre beérkező munkákból válogatás készül az augusztus 11-én Ajnácskőn megrendezésre kerülő 15. Váralja fesztiválon”- mondta.

Az elnök hozzátette, hasonló felhívás korábban még nem volt, viszont a fesztivál idején mindig szerveznek kiállításokat. „Eddig fotókiállítások voltak, főleg a környékünk szépségeiről, vagy a Medvesi Fotós Maraton képeiből. Idén jött az az ötletem, hogy ne csak fotókat, hanem képzőművészeti alkotásokat állítsunk ki, és vonjuk be a kicsiket is, hogy megmutathassák mit tudnak”- tette hozzá Alexandra. A felhívás kezdete óta rengeteg szebbnél szebb, kreatívabbnál kreatívabb rajz érkezett. A gyerekek munkáit augusztus 11-12-én a 15. Váralja fesztivál kiállításán tekinthetik meg az érdeklődők, melyre a szervezők mindenkit szeretettel várnak. A gyerekek munkáit a Csemadok Ajnácskői Alapszervezet vezetősége értékeli, és a legjobb, legötletesebb rajzok értékes nyereményben részesülnek. Ezért gyerekek, ha eddig nem tettétek meg, alkotásra fel!

Fotó:  Szvorák Emese

 

ajnacsko1.jpg
Galéria
+2 kép a galériában
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.