Ákos Szuperkoncertje Budapesten

2011. április 7., 00:50
BUDAPEST. Szuperkoncertre készül Ákos tavaly megjelent albumával, A katona imájával. A népszerű előadó május 14-én Magyarországon ritkán látható hang- és látványtechnikával adja elő új élő műsorát a Papp László Budapest Sportarénában.

Ákosnak hét éve nem volt önálló lemezbemutató fellépése a fővárosban. Legutóbb 2004 májusában  rendezett ilyet. "A mostani Aréna-koncert is egyszeri alkalom lesz, mivel ilyen színpad-, látvány- és pirotechnikát, világítást másutt az országban nem tudunk megvalósítani" - mondta Ákos egy szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

A májusi koncert színpada kétszer akkora lesz, mint általában, a világítást több mint százhúsz robotlámpa biztosítja, az előadást tizennégy kamerával rögzítik majd.

Az utazó egy úgynevezett DualDisc, vagyis - hasonlóan a régi vinyl lemezekhez - mindkét oldala lejátszható. Az utazó egyik oldala egy kilenc számos CD, rajta A katona imájáról lemaradt, címadó Utazóval, a tavalyi albumon szereplő A fénybe nézz öt, a Szeress így két különböző verziójával, valamint a magyar történelem elmúlt több mint ezer évét bemutatni tervezett nagy szabású projekthez, a francia közreműködéssel megvalósuló História Parkhoz Ákos által írt nagyzenekari mű témájával. A DVD-oldalon klipek szerepelnek, meg Ákos idei videónaplójának első három része, az amerikai úttal együtt.

"Az Aréna koncerten ezek a dalok, meg A katona imája többi felvétele áll majd a középpontban. Teljesen új műsorral állunk elő, az előző, Szindbád-turnéról mindössze két dalt hagyunk meg" - emelte ki Ákos, aki az egyik televíziós tehetségkutató versenyből ismert Janicsák Vecával egy duettet is előad majd az Arénában.

Ákos március elején az elmúlt év legjobb pop-rock lemeze Fonogram-díját kapta meg A Katona imájáért. A szerzői kiadásban megjelent anyag az előadó tizenhatodik magyar nyelvű szólólemeze.

Az énekes a nyolcvanas évek végén a Bonanza Banzai frontembereként lett ismert, szólóelőadóként több száz teltházas koncertet adott, munkásságát számos szakmai díjjal ismerték el. Készített verses hangjáték-albumot, hangoskönyvet, írt zenét színdarabhoz.

Kövesse facebook oldalunkat is!