2018. május 28., 11:45

A Medvesi Fotós Maraton közelebb hozza a Novohrad-Nógrád Geopark szépségeit

A hétvégén, június 1. és 3. között rendezik meg az idei Medvesi Fotós Maratont, melynek célja közelebb hozni a Közép-Szlovákia déli részén, valamint Észak-Magyarország területén fekvő, Novohrad-Nógrád Geopark (GNN) vidékét a fotósok széles közösségéhez.

Medvesi Fotós Maraton
Fotó: fotosmaraton.hu

A szervezők elmondása szerint a fotómaraton egyszerre kulturális, turisztikai, sport- és ismeretterjesztő rendezvény, melyre elsősorban a fotózás szerelmeseit várják.

A szervezők idén is 48 órás programmal készülnek, melynek keretében kivilágítják a Somoskői, Salgói és Füleki várat, workshopokat és előadásokat tartanak a fotózásról, illetve vezetett túrákat is indítanak azokra a helyekre, ahonnan a legszebb a kilátás a tájra. Erről a geopark keretében működő, füleki székhelyű Jogi Személyek Társasága tájékoztatott vasárnap.

A rendezvény keretében az egyes várakban középkori iparosok, páncélos lovagok és harcoló nemesek is modellt állnak. A fotósok három kategóriában versenyezhetnek – Tájkép, Emberek és Élő természet.

A GNN Besztercebánya megye déli részén és a magyarországi Nógrád megye északi részén terül el. A térség bővelkedik a geológiai, természeti, kulturális és történelmi értékekben, látványosságokban.

A GNN az UNESCO Globális Geopark címével büszkélkedhet, és a világ 119 másik térségével együtt a Globális Geoparkok Hálózatának hivatalos tagja.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.