2024. február 13., 08:16

Változatos színházi előadások és legendás zenészek a 33. Művészetek Völgyében

Igazi legendákkal találkozhat a közönség idén nyáron is a vigántpetendi Cirque du Tókertben, ahol a csillagok fénye alatt, a természet ölelésében élvezhetik a koncerteket.

Művészetek Völgye
Fotó: Művészetek Völgye

A tavalyi nagy sikerű völgyes debütálása után idén ismét felcsendülnek Zorán slágerei; Kern András Te majd kézen fogsz… című estjével érkezik Falusi Mariannal, Dés László pedig Básti Juli, Tóth Vera és Wunderlich József társaságában lép majd színpadra. A Budapest Bár is igazi sztárparádéval készül a Völgyre, hiszen Kiss Tibor, Németh Juci, Rutkai Bori, Keleti András, Mező Misi és Tóth Vera is velük tart majd. Bródy János életműve esszenciáját mutatja majd a legkorábbi dalaitól a legújabbakig, míg a Csík zenekar ezúttal Presser Gáborral kiegészülve hozza slágereit. A Cirque du Tókert színpadán egy igazi vérpezsdítő musical is helyet kap, itt mutatják majd be a farmer atyjáról szóló Lévi Story! – A Farmerkirályt.

A Művészetek Völgye az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, ahol a könnyűzenétől kezdve a jazzen és a világzenén át a komolyzenéig mindenféle műfaj rajongója megtalálhatja számítását, ahogy az irodalomkedvelő, családi programokra vágyó vagy éppen színházba járó közönség is.

A fesztiválon két helyszínen, a Színház Színpadon és a Színház Színpad Templomban a látogatók minden nap más és más előadásokat nézhetnek meg Taliándörögdön, az ország különböző társulatainak előadásában.

A Vígszínház a Szélvész után is szép vagy monodrámával érkezik, az Orlai Produkciótól a Múvilávot láthatják majd a fesztiválozók Trokán Nóra és Klem Viktor főszereplésével, valamint a Dante: Pokol című darabot Gyabronka József előadásában. Az Art-Színtér az Ő meg Ő című darabját mutatja be a Völgyben Kerényi Miklós Máté, Szendy Szilvi és Gombos Judit szereplésével. A Nézőművészeti Kft. a Pánik, avagy férfiak az idegösszeomlás szélén előadással, a Delta Produkció pedig Szabó Győző és Rezes Judit Loveshake című színházi duettjével érkezik.

A Kálloy-Kálid-Gáspár trió a S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve) sikerén felbuzdulva ezúttal a G.Ö.R.CS.-öt (Gondviselő Összes Regéi és Cselekedetei) viszi színpadra.

A Frissfotó Produkció színeiben Ónodi Esztert és Juhász Gábort hallhatja majd a közönség, a Film-zene című előadással. A Carson Coma zenéje is megelevenedik a színházban Gáspár András, illetve az ÁSZ Drámaiskola A szérum című darabjában.

A Művészetek Völgye a Cirque du Tókert és a Színház Színpad, valamint a Színház Színpad Templom újonnan bejelentett programjai mellett a POKET zsebkönyvek udvara irodalmi előadásaiból is kínál ízelítőt.

A Vecsei H. Miklós és csapata által megálmodott vigántpetendi helyszínen olyan, gyakran zenés irodalmi műsorokkal készülnek a fesztiválozóknak, mint a Füst a szemében című Cseh Tamás-est, ahol Vecsei H. Miklós Szabó Balázzsal lép majd fel, vagy Kollár-Klemencz László önálló estje. Wunderlich József és Bach Kata itt mutatja be a POKET versantológiákból készült új, zenés darabját, de visszatér a Kártyajáték is Beck Zolival. Sokak kedvence, A kis herceg Csorba Lócival és Vecsei H. Miklóssal elevenedik meg.

A Művészetek Völgye Fesztivál idén július 19. és 28. között vár mindenkit Kapolcsra, Taliándörögdre és Vigántpetendre, ahol a most bejelentett előadókon túl már biztosan velünk lesz még a Panoráma Színpadon fellépő 30Y, a Bëlga, Beton.Hofi, az Elefánt, a Parno Graszt, a Platon Karataev és a Punnany Massif is.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.