2018. december 19., 10:22

Somorján is megtekinthető a Csallóközi Színes Ceruzák 2018 című kiállítás

December 28-ig tekinthető meg a somorjai Városi Művelődési Központban a Csallóközi Színes Ceruzák 2018 című kiállítás a dunaszerdahelyi székhelyű Csallóközi Népművelési Központ (ŽOS) szervezésében.

Csallóközi Színes Ceruzák - 2018
Fotó: dunaszerdahelyi.sk

Dagmar Madarásová, a ŽOS módszertani szakértője a TASR hírügynökségnek elmondta: egy óvodásoknak szánt vándorkiállításról van szó. „Ez egy nemzetközi kiállítás, amelynek a megnyitójára június 1-jén került sor. A kiállítás egy része városról városra vándorol” – fejtette ki Madarásová, hozzátéve: Győrben már háromszor is megfordultak, az utolsó állomás pedig Somorja. „Olyan képeket igyekszünk bemutatni, amelyek Somorjáról vagy a környékről származnak” – folytatta a szakember, aki egyben rámutatott: a kiállítással összefüggő képzőművészeti verseny egyedülállónak számít Szlovákiában.

A XIX. Csallóközi Színes Ceruzák versenyre 1622 pályamunka érkezett az egész országból, de küldtek rajzokat Lengyelországból, Szerbiából, Csehországból, Magyarországról, Bulgáriából, Oroszországból, Kazahsztánból, Hongkongból és Bangladesből is. A szakmai zsűri Bohumír Bachratý elnökkel az élen 50 egyenrangú győztest válogatott ki.

A Csallóközi Színes Ceruzák versenyét 1996 óta rendezik meg. A kezdetben országos verseny fokozatosan európaivá, majd pedig transzkontinentálissá nőtte ki magát. A megmérettetésbe eddig összesen több mint 33 000 résztvevő kapcsolódott be a világ 19 országából.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.