2020. október 6., 15:13

Otthonról is minden elérhető

Októbertől a koronavírus-járvány miatt sajnálatos módon újabb intézkedéseket hajtottak végre világszerte. Szlovákiában 50 főnél többen nem vehetnek részt semmilyen rendezvényen, ezért nem is igazán szerveznek kulturális programokat a közönségnek. Megint az online térbe szorul minden, de biztosan vannak olyan események, amelyeket otthon, a kedvenc karosszékünkből is szívesen megnéznénk. Ezekből szedtünk össze párat.

Fotó: pixabay.com

Nemcsak itthon, de a határos országokban is számos programot az online térben valósítanak meg, ugyanis az emberek a határozatok ellenére is szomjazzák a kulturális előadásokat, koncerteket, tudományos jellegű beszélgetéseket.

Idén érkezett volna az Örökölt sors írója, Orvos-Tóth Noémi Dunaszerdahelyre, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központba. A szervezők azonban nem mondták le a rendezvényt, csupán áthelyezték az online platformra. Október 14-én a képernyőn közvetítik majd az előadást, 19:00-tól.

Az esemény részleteiről bővebben itt olvashatnak: https://www.facebook.com/events/288057072194957/

A Pécsi Tudományegyetem Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatósága szervezésében interkulturális online fesztivált rendeznek, amelyre minden érdeklődőt invitálnak, természetesen az online térben zajlanak majd az előadások és koncertek. Mivel az egyetem külföldi hallgatói 105 országból látogatják az intézményt, a rendezvény az ő kultúrájukat is hivatott bemutatni.

Október 6-án (kedd) este 20:00-tól Zopcsák Ferenc kalligráfus a japán írásrendszerekről tart előadást, amely a japán ,,ábécé” kialakulásának történetébe nyújt betekintést. Aki érdeklődik a japán kultúra iránt most lehetősége nyílik jobban felfedezni azt.

Részletek: https://www.facebook.com/events/370841267285986/

Október 8-án (csütörtök) este 20:00-tól online Kónya Bence történész, az egyetem munkatársa tartja meg a Sámánok és varázsszerek című előadását, amely közelebb hozza a sámánok történetét, kinézetét, jellemét és tevékenységüket. Ezen a linken elérhető a részletes leírása a rendezvénynek: https://www.facebook.com/events/620883065287951

Ha a részletes programtervre kíváncsiak, itt megtekinthető, mivel készülnek még a hónapban az egyetem dolgozói és a hallgatók: https://www.facebook.com/InternationalSpringPTE/

Természetesen érdemes az internet világát böngészni, persze bizonyos keretek között, mert ezek az előadások, programok tanító jellegűek és elgondolkodtatóak lehetnek. Az online gongmeditációk és hangtál relaxációk sem újkeletűek az interneten, ráadásul a legtöbb esetben ingyenesen végezhetőek és hozzáférhetőek otthonról.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.