2022. július 8., 10:37

Országos elismerésben részesült a somorjai Csali

A somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes nyerte el a szlovákiai gyermek folklórcsoportok szemléjének fődíját Liptószentmiklóson. Az Eniki beniki című háromnapos rendezvényen szakmai zsűri értékelte a produkciókat.

Csali Gyermek Néptáncegyüttes-fődíj2022
Fotó: Csali Néptáncegyüttes

A 28. alkalommal megrendezett Eniki beniki országos fesztivált minden második évben rendezik meg Szlovákiában. Idén csupán az a négyszáztíz gyermekcsoport képviselte magát a rendezvényen, amely sikeresen továbbjutott a körzeti és a megyei rostán. A megmérettetésen három magyar csoport is szerepelt: a somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes, a füleki Kis Rakonca Néptáncegyüttes és a nagyidai Kis Ilosvai Néptáncegyüttes.

Csali Gyermek Néptáncegyüttes-fődíj2022
Fotó:  Csali Néptáncegyüttes

Végül a somorjai Csali Gyermek Néptáncegyüttes nyerte el a szlovákiai gyermek folklórcsoportok szemléjének fődíját, amelyről Nagy Myrtilt, az együttes vezetőjét kérdeztük:

,,Hatalmas elismerésként éltük meg a fődíj elnyerését, hiszen a zsűri szerint a gyerekek produkciója nagyon kiforrott és technikailag is remek volt. A gyerekek komplett produkciót adtak elő, aminek volt eleje és vége, viszont meg kell említeni, hogy sok éven keresztül gyakoroltuk az előadást.

Talán ennyi előnyünk volt a többi csapathoz képest. A zsűrinek jár az elismerés a bátorságukért, hogy egy magyar tánccsoportot emeltek a legmagasabb fokra. Jó érzés volt eljutnunk Liptószentmiklósra és egyben Vichodnára is az ottani fesztiválra. A versenyen hallottuk azonban erről-arról, hogy a gyerekek már nem is néznek ki gyerekeknek, de a gyerekek teljes mértékben belefértek ebbe a kategóriába. A mai gyerekek egyébként is szörnyen magasra nőnek. A versenyre egyébként tizenhat éves korig lehetett jelentkezni”.

A jövőben is további sikerek övezzék a Csali Néptáncegyüttes útját!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.