2024. október 5., 17:27

Októbertől Rastislav Štúr lesz a Szlovák Nemzeti Színház Operájának igazgatója

Zuzana Ťapáková, a Szlovák Nemzeti Színház igazgatója október 15-ei hatállyal Rastislav Štúrt nevezi ki a színház operájának új igazgatójává. A művészeti és dekorációs műhely igazgatója Peter Čanecký lesz - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Izabela Pažítková, a nemzeti színház sajtótitkára.

Szlovák Nemzeti Színház Operája
Illusztrációs felvétel
Fotó: TASR
Rendkívül örülök, hogy mindkét kiemelkedő művészi személyiség elfogadta ajánlatomat és visszatér a Szlovák Nemzeti Színházhoz,

ahová tevékenységük révén határozottan tartoznak. Hiszem, hogy nekik köszönhetően a nemzeti színház büszke intézményként nyújt az embereknek egyre magasabb színvonalú művészi élményeket” – mondta Ťapáková.

Štúr Szlovákia egyik kiemelkedő művészi egyénisége, aki 1996-ban debütált a Szlovák Nemzeti Színház Operájában, azóta több tucat operaművet tanulmányozott, amelyekért számos fontos díjat nyert - magyarázta Pažítková.

Čanecký terveit számos szlovák és külföldi színház közönsége ismeri – nyilatkozta a nemzeti színház sajtótitkára.

A Szlovák Nemzeti Színházban más vezetői posztokon is változások történtek. Október 1-jétől Ladislav Mackaničot nevezték ki a vezérigazgatói részleg igazgatójává, Božena Hornát pedig a gazdasági osztály vezetésével bízták meg.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.