2022. június 28., 10:44

Ne feledd a Kis feketét! A Hagyományok Háza július 18-áig várja a pályázatokat

Az elmúlt évek sikerei nyomán a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye idén is meghirdette kézművesek, iparművészek, tervezők, designerek, crafterek és egyéni alkotók számára  a „Kis fekete” pályázatát. Az eddigi fogadtatást és a tennivalókat Farkas Réka múzeumi közművelődési szakember, pályázati felelős foglalja össze.

Kis fekete
Kis fekete
Fotó: Hagyományok Háza
Július 18-áig várjuk a pályázatokat, alkotásokat postai úton, vagy – előzetes egyeztetés után – személyesen a Hagyományok Házába, vagy a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumba. Élénk érdeklődést tapasztalunk a pályázat iránt, többen jelezték az egész Kárpát-medencéből, de például Németországból is részvételi szándékukat. Ezúton is szeretnénk kérni a határidő pontos betartását, s ismét felhívom a figyelmet a regisztrációra a Hagyományok Háza oldalán, valamint arra, hogy a pályamunkához rövid leírást is kérünk. Felkészültünk az alkotások fogadására, a beérkezés után el kell készítenünk a pontos listát, valamint a tárgydokumentációt is. A zsűrizést augusztusra ütemeztük, később a fotózást végezzük el, míg a legjobb alkotásokból októberben rendezzük meg a divatbemutatót.”

A „Kis fekete” kezdeményezés immár két évre tekint vissza, célja, hogy ösztönözze a hagyományos tárgytípusok megújítását, különböző szakmák, szakterületek képviselőinek találkozását és közös alkotását, motívumok, technikák újragondolását (pl. hímzés-bőr vagy gyöngy-bőr párosítása), olyan darabok megalkotását, amelyek a kortárs öltözködéskultúrába beilleszthetők.

A kiválasztott alkotásokat divatbemutató keretében mutatja be a Hagyományok Háza. Az alkotásokról fotók és katalógus készül. Az első három helyezett kiemelt kommunikációs támogatásban részesül. A résztvevő alkotók oklevelet kapnak.

További információk az alábbi linken találhatók: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/kisfekete2022

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.