2019. december 3., 17:19

Mesékről, gyerekekről, hagyományos értékekről szólt a fesztivál

A szentpéteri Kossányi József Alapiskola ismételten magasra tette a lécet a pénteken megvalósuló, fantasztikus sikerrel lezajló hagyományos Mesefesztivállal.

Fotó: Szabó Marianna

Ez a nap pontosan arról szólt, amit a megnevezés ígért: a mesékről, a gyerekekről, és a hagyományos értékek ünnepléséről.

A szervezők már nagy rutinnal valósíthatták meg a rendezvényt, hiszen már tizenharmadik alkalommal került rá sor.

A nap a pogácsasütő versenybe való nevezéssel és kóstolással indult, hogy a szervezők ezáltal is tisztelegjenek a mesék világának. Ezzel párhuzamosan a diákok egy „mesés” vetélkedőben mérhették össze ismereteiket, ugyanakkor persze senki nem unatkozott, mivel kézműves foglalkozások is színesítették a programot.

mese_szentpéter
Fotó:  Szabó Marianna

A nap első felét a helyi és a környező alapiskolák színjátszó csoportjai által előadott színdarabok zárták.

Nem túlzás megállapítani, hogy minden csapat rendkívül komolyan vette a megmérettetést, évről-évre sikerül igényes darabokkal elkápráztatni a nézőket.

Az esemény méltó záróprogramja a János vitéz című daljáték volt a Szigetszentmiklósi Sziget Színház előadásában, amelyre teltház gyűlt össze a szentpéteri kultúrházban.

mese_szentpéter
Fotó:  Szabó Marianna

 A magyar irodalom talán legromantikusabb történetét lélegzet-visszafojtva figyelték kicsik és nagyok, az élmény még biztosan sokáig emlékezteti a hálás nézőket a mesék csodás világára.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.