2022. június 13., 17:14

Megtartotta első idei taggyűlését a MAMSzE

Hosszú idő óta a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete június 11-én ismét taggyűlést tartott személyes jelenléttel a komáromi székhelyű Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskolában.

MAMSzE taggyűlés
Fotó: MAMSzE

Covid-19 pandémia már hosszú idő óta nem tette lehetővé, hogy a nagy létszámú egyesület vezetősége összehívja tagjait, hogy megvitassák a szervezet és a Limes Galéria terveit, éves célkitűzéseit.   

A tavalyi évben került az elnöki székbe Kovács Csonga Anikó konceptuális művész, aki az új vezetőséggel karöltve dolgozta ki az alapszabály módosítását, melyet az egyesület egyhangúlag el is fogadott.

MAMSzE-taggyűlés
Kovács Csonga Anikó és Csémy Olivér
Fotó:  MAMSzE

Mindemellett a már megszervezett idei évi kiállításokról tartott beszámolót.  Nagyra értékelte Kopócs Tibor és A. Bak Péter szakmai segítségét a januári lábatlani kiállítás megszervezése kapcsán, elmondta, hogy nagy öröm volt számára, hogy első elnöki évét egy nagyszabású magyarországi kiállítással kezdhette.

Ezt követte az Interszekciók és a Komárom a mi szemünkkel kiállítás a Limes Galériában.

 Az utóbbi kiállítás keretén belül került megrendezésre az egyesület első, gyerekek részére megszervezett workshopja. Kovács Csonga fontosnak tartja a fiatal generáció művészetre nevelését, megköszönte M.Kiss Márta kiváló pedagógiai hozzáértését.

MAMSzE-taggyűlés
Pénzügyi beszámoló
Fotó:  MAMSzE

Mindezek mellett sok szó esett a Limes Galéria rezsicsökkentéséről szóló javaslatokról, ugyanis 2022-től az egyesület nagyobb ízben vesz részt a galéria életébe, ami az egyesület költségvetésének tetemes részét emészti fel. Pomothy László, aki az egyesület újonnan megválasztott vezetőségének tagja lett, segítségét ajánlotta fel, hogy lehetőségeihez mérten hatékony módosításokat kezdeményez a galéria rezsicsökkentésének ügyében.

Mindezek mellett Kovács Csonga Anikó hangsúlyozta az egyesület megújult weboldalának fontosságát,

hogy ez milyen nagy mértékben járul hozzá az egyesület pozitív megítéléséhez. És az egyesület művészei számára is egy olyan felületet biztosít, ahol a tagok önálló portfóliót tudnak létrehozni. A weboldal ezen a linken is megtekinthető.

Kovács Csonga Anikó felkérte a tagokat a szervezet hivatalos Facebook oldalának követésére is, hogy együtt, közös erővel népszerűsítsék az egyesületet és tegyék egy élő, aktív szervezetté.

Az elnöknő beszámolt a nyertes pályázatokról is, mint például a Bethlen Gábor Alap sikeres eszköz pályázata és Komárom Város kultúrára szánt költségvetéséből elnyert idei évi pályázata. Lezárásként megköszönte az adófelajánlásokat, és mindazok segítségét, akik támogatták kezdeti munkáját.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.