2020. november 27., 10:17

"Amikor vége az utolsó dalnak is" - Meghalt Balázs Fecó

69 évesen elhunyt Balázs Fecó, a Korál legendája, miután súlyos állapotban kórházba került koronavírus fertőzés miatt - adta hírül több magyarországi hírportál.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, édesapa, férj és kolléga tegnap este távozott. A rengeteg ima és orvosai minden igyekezete ellenére 13 nap küzdelem után feladta a harcot" 

- idézte a Blikk.hu Várkonyi Attilának, a Retro Rádió műsorvezetőjének Balázs Fecó családja nevében kiadott közleményét. 

Balázs Ferenc temetéséről később intézkednek. A zenész hozzátartozói kérik, fájdalmukat és gyászukat tartsák tiszteletben.

A magyarországi hírportál azt írta, Balázs Fecó még a saját lábán ment a klinikára, miután napok óta rosszul érezte magát. Állapota súlyosbodott, a hírek szerint lélegeztetőgépre is került. Állapotáról korábban Dj. Dominique, azaz Várkonyi Attila adott tájékoztatást a család felhatalmazásával. 

Az egész ország imádkozott érte, de sajnos nem tudott felépülni a fertőzésből. Szívbetegsége miatt a Korál ikonja a különösen veszélyeztetettek közé tartozott.

Balázs Fecó 1967-ben a Neoton együttes tagjaként kezdte el zenei karrierjét. Az igazi siker 1978-ban kezdődött, amikor megalapította a Korál együttest. Ő alakította újjá és önálló együttessé. Felléptek Bulgáriában, Szovjetunióban és Jugoszláviában. Az 1981-es táncdalfesztiválon a Homok a szélben című dalukkal óriási sikert arattak. 1986-ban a Korál feloszlott, innentől Fecó szólókarrierbe fogott: 10 albumot adott ki. 1997-ben 12 év után újra összeállt a Korál együttes, és egy koncertet adtak a Kisstadionban, amely elnyerte az év koncertje címet. Liszt Ferenc-díjat kapott 1998-ban, emellett megannyi díjjal ismerték el munkásságát: Fonogram-díj (2008), Artisjus Életmű-díj (2010).

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről. 

Hozzászólások

Fehér István 2020. 11. 27., p - 11:20

Nyugodj békében, drága Fecó! Utánozhatatlan dalaiddal örök helyed van a felvidéki magyarság szívében! Köszönjük!
Le kell írjam, hogy egyetemista koromban az első Korál nagylemezért leutaztunk az éjszakai vonattal Nagyszombatból Budapestre egy szlovák barátommal, mert annyira megtetszett neki is, pedig egy szót sem értett magyarul....