2022. január 21., 11:32

Magyar világ – új névvel folytatódik az összmagyarság értékeit őrző magazinműsor a Dunán

Magyar világ címmel tér vissza január 22-én a korábban Térképként ismert, a Kárpát-medencében élő magyarokról szóló magazinműsor a Dunára. A nemzet televíziója évtizedek óta hiánypótló szerepet vállal a magyarságot összekötő kulturális értékek gyarapításában. Ebben a szellemiségben az új névvel jelentkező műsor továbbra is figyelemreméltó témákkal várja a nézőket, bemutatva a magyar világot.

 

Duna TV

Külhoni történetekkel, formabontó kezdeményezésekkel várja a Magyar világ című magazinműsor január 22-től a nézőket. A Dunán minden szombaton reggel látható adást a Duna Worldön ismétlik vasárnap reggel és kedden délután.

A Kárpát-medencében élő magyarokról szóló magazinműsor január 22-én ellátogat Farkaslakára, Tamási Áron szülőfalujába, ahol több Kárpát-medencei színtársulat is fellép 2022-ben, a Tamási Áron-emlékév apropóján.

A kultúra napi műsorban a színjátszásnál maradva, a nézők a Csíki Játékszín különleges Csárdáskirálynő előadásáról tudhatnak meg részleteket. A játékszín két évtizede áll a csíki közönség szolgálatában, a tehetséges színművészek és kiváló rendezők célja, a magyar kultúra és a világirodalom remekműveinek népszerűsítése.  A társulat évente négy nagyszínpadi darabot, több stúdiószínházi produkciót és mesejátékokat is kínál a nagyérdeműnek.

A Magyar világ szombat reggeli adásában megismerhetik a rangos színházi díjjal, a Pataki-gyűrűvel elismert László Sándor vajdasági színművészt. A szaktekintélynek számító művésztanár legjobban a tanítványaitól kapott úgynevezett „10-es díjnak” örül, hogy pontosan miért és mit takar ez az elismerés, az a Magyar világ adásából megtudható. A műsor nézői kincsnek számító felvételeket is láthatnak, amelyekben az idősebb generáció tagjai mesélnek történeteket a múltról.

Magyar világ – a korábbi Térkép című magazinműsor új névvel várja szombat reggelenként a Duna nézőit!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.