2020. június 15., 16:06

Lement a vacsoracsillag

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet Bartók Béla 1910 márciusi és novemberi nagymegyeri gyűjtésének 110. évében Lement a vacsoracsillag címen népdalversenyt hirdet Nagymegyeren, 2020. novemberében. A jelentkezés határideje 2020. szeptember 15.

Fotó: csemadok.sk

A népdalverseny célja Bartók Béla 1910-ben Nagymegyeren rögzített vokális népzenei gyűjtésének népszerűsítése, tovább éltetése a népzenei mozgalomban. Ezzel az eseménnyel nemcsak Bartók Béla munkásságára emlékeznek a szervezők, hanem Ág Tibor népdalgyűjtő előtt is tisztelegnek, aki népzene kutató, nagymegyeri lakos volt, valamint a Tavaszi szél vizet áraszt és a Bíborpiros szép rózsa népzenei versenyek egyik megteremtője.

A versenybe az alapiskolás diákoktól egészen a felnőttekig jelentkezhetnek a versenyzők, ének és hangszeres (szólisták, népdalkörök, parasztzenekarok és citerazenekarok) kategóriákban.

A versennyel kapcsolatos bővebb információk itt találhatóak: http://csemadok.sk/lement-a-vacsoracsillag-nepdalverseny-felhivas-2020/

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.