2022. május 14., 12:09

Kulturális kavalkádos szemeszterzáró Kassán

Koncert, táncház, magyarbuli, képzőművészeti kiállítás, borkóstoló – csak néhány azon programok közül, amelyekkel a kassai egyetemisták a nyári szemesztert búcsúztatják.

Kassai Tavaszi Napok

A május 19-étől 21-éig tartó Kassai Tavaszi Napok fő célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a városban tanuló magyar egyetemistákat, ettől függetlenül a Diákhálózat tagszervezeteiből is várnak érdeklődőket a szervezők.

Az rendezvénysorozatot a kassai magyar ifjúságot tömörítő KIKELET hívta életre. Az esemény idei témája a Kassán és környékén zajló kortárs alkotói és kulturális élet bemutatása.

Ennek keretén belül a MaJel Rovás Központban május 19-én, 17.00 órai kezdettel a Márai Sándor Gimnázium és Alapiskola diákjainak alkotásaiból készült kiállítás nyílik. Az eseményen fellép a gimnázium leánykara is.

A főbb programpontok közé tartozik még a pénteki (május 20.) borkóstoló, amelyre szintén az Erzsébet utcában található MaJel Rovás Központban kerül sor.

A szombati napon a Next Summer zenél a Colosseum Clubban, majd este 9 órától újra elstartol a nagy hagyományokkal rendelkező magyarbuli, amely a koronavírus-járvány után most először kerül újra megrendezésre.

A részletes program a következő:

Csütörtök:

16.00 – rendezvénymegnyitó Jakoby Gyula szobránál,
17.00 – kiállításmegnyitó – a Márai Sándor Gimnázium és Alapiskola diákjainak alkotásai. Fellép a gimnázium leánykara. Helyszín: MaJel Rovás Központ.

Péntek:

14.30 – vasgyártásról szóló kiállítás megtekintése a Kulturparkban,
16.00 – borkóstoló a MaJel Rovás Központban,
18.00 – táncház a Csemadok Kovács utcai székhelyén,
20.30 – kocsmatúra.

Szombat:

14.00 – városnézés Czáboczky Szabolcs vezetésével,
19.00 – Next Summer-koncert a Colosseum Clubban,
21.00 – magyarbuli.

A borkóstolón, a Next Summer-koncerten és a magyarbulin kívül minden programpont ingyenesen látogatható. A jegyek elővételben a kikelet.sk/katana weboldalon keresztül vásárolhatók meg, illetve foglalhatók le.

További és friss információk ITT!

A szervezők mindenkit szeretettel várnak. A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.