2023. január 20., 09:20

Kulturális ajánló: Kaland-Játék-Kockázat sorozat

A Rakéta Könyvkiadó 1989-ben indította útjára a Kaland–Játék–Kockázat sorozatot, amellyel elkezdődött a magyar nyelvű szerepjáték könyvek nagyjából az ezredfordulóig tartó virágkora.

szerepjáték könyv
Fotó: Archív felvétel

Az akkori tizenévesek, a mai negyvenesek körében, még a digitális világ térhódítása előtt, a brit Steve Jackson-Ian Livingstone szerzőpáros egyik-másik könyve valósággal kultikus alkotássá vált.

Ahogy az csak a közös nemzedéki élményekre igaz, a lapozgatós könyvek kapcsán is könnyen kerülhet két egymásnak vadidegen ember azonos hullámhosszra.

Nem kell mást mondanom, csak annyit, Tűzhegy varázslója, mire a másik így felel, Tolvajok városa. A máig ható nosztalgia hullámán a zagor.hu portál jóvoltából a digitális világba is beköltöztek gyermekkorom lapozgatós könyvei. Néha jólesik nosztalgiázni, de a laptop képernyője nem pótolhatja a könyv illatát, ahogy a sok forgatástól gyűrötté és pecsétessé vált lapok tapintását sem.

Megjelent a Magyar7 2023/3. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.