2022. december 2., 19:45

Kulturális ajánló: A mézeskalács története

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

mézeskalács
Fotó: rawpixel.com

Karácsony közeledtével majdnem minden háztartásba beköltözik a mézeskalácsillat. A Grimm testvérek tették világhírűvé Jancsi és Juliska történetét, amelynek eredete a 17. századra nyúlik vissza, és valós főszereplője egy mézeskalács készítő hölgy, akinek az erdei háza valójában egy jól menő sütöde volt. Egy korábbi udvarlója, aki maga is mézeskalács készítő volt, bosszúból boszorkányság vádjával feljelentette az asszonyt. A boszorkányperben a nő ellen felhozott vádak között az is szerepelt, hogy férfiakat csal a házába, hogy felhizlalja őket. Katherina minden vádat tagadott, s végül felmentették. Aki ellátogat a taksonyi (Galántai járás) mézeskalácsfalu kiállítására, annak semmi ilyentől nem kell tartania, ellenben hatalmas élményben lesz része. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.