2022. augusztus 16., 14:41

Gerendás Péter: Szép Júlia

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

Gerendás Péter
Gerendás Péter

Vannak a magyar könnyűzenének méltatlanul elfeledett egyéniségei, akik bizony zenészként, zeneszerzőként vagy előadóművészként is megállnák a helyüket bármelyik ország zenei színpadán, ha csak éppen nem magyarul énekelnének.

Ilyen előadónak tartom Gerendás Pétert is, akit az utóbbi években elfeledett a szakma és nem hallható a rádióállomások frekvenciáin sem.

Csak a legjobbak képesek arra, hogy egy szál gitárral kiálljanak játszani és lenyűgözzék a hallgatóságot gitárjátékukkal és előadói képességükkel. Szinte minden dala kiemelhető lenne, én a napokban épp a Szép Júlia című dalát hallgattam újra.

A dal egy gyorsan véget ért szerelem leírása, ami nem ritka Gerendás életében. A dalt hallgatva azon gondolkodtam, vajon megszületett volna-e ez a zseniális dal, ha a szerző Júlia iránt érzett szerelme házasságban végződött volna? Persze ezt a kérdést feltehetnék Shakespeare Rómeó és Júliája kapcsán is…

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.