2022. május 17., 14:26

George Friedman: Vihar a csönd előtt

A cím és a fülszöveg alapján arra számítottam, az ismert külpolitikai szakértő egyfajta prognózist állít fel arról, miként alakulnak majd a geopolitikai események az előttünk álló 20-50 évben. 

krisztian_book_2.jpg

A cím és a fülszöveg alapján arra számítottam, az ismert külpolitikai szakértő egyfajta prognózist állít fel arról, miként alakulnak majd a geopolitikai események az előttünk álló 20-50 évben. A könyv azonban nem erről szól. Friedman pusztán az Egyesült Államokra koncentrál, kifejtve, hogy egy soha korábban nem tapasztalt méretű ciklusváltás előtt állunk. A szerző központi hipotézise az, hogy az USA történelme jól elhatárolható intézményi és társadalomgazdasági ciklusokra osztható. Az előbbiek nagyjából nyolc, az utóbbiak öt évtized hosszúságúak és most először, a ciklusváltás egybeesik, nagyjából a 2020-as évek végére. Friedman rendkívül olvasmányosan és logikusan vezeti le, miért áll előttünk egy rendkívül nehéz időszak, hogy aztán újra a nyugalom és a prosperitás vegye át az uralmat. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.