2023. augusztus 2., 20:31

Fotózd le a középkort a múzeumban

A falfestmények évének alkalmából a rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeumban 2023 augusztusában, a „Múzeum, ahogy (nem) ismered“ névre hallgató gyerekfoglalkozások kiegészítéseként vadonatúj rendezvényre kerül sor.

Múzeumi kiállítás Rimaszombat főterén
Fotó: Gömör-Kishonti Múzeum

A „Fotózd le a középkort“ című foglalkozás Gömör-Kishont templomainak néhány érdekes elemét kívánja bemutatni az érdeklődőknek. A foglalkozás résztvevői az előkészített „fotóstúdióban“ kipróbálják ezeknek, az eredetileg a régió középkori templomaiból származó elemeknek a fotózását.

Belekóstolhatnak továbbá a fényképezés különböző formáiba, megismerhetik a múzeum fényképészeti termének fotótechnikáját és felszerelését, de a gyűjteményi tárgyak rendszerezésének korábbi és jelenlegi módszereit is. A múzeum bemutatja azokat a fényképezési technikákat, berendezéseket és anyagokat is, amelyekkel a XX. század második felében a klasszikus, filmre való fotózás korszakában készítették a képeket.

Időpont: 2023. augusztus 8, 8.00-tól 12.00 óráig

Helyszín: A rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeum kiállítótermei

A workshop 8 és 14 év közötti gyerekek számára ajánlott.

Részvételi szándékukat, kérjük, előre jelezzék 2023. augusztus 3-ig.

Belépti díj: 4 euró, Maximális létszám: 14 fő.

Elérhetőség: ulicky@gmmuzeum.sk, 047/5632741

Az intézmény további programjaként 2023. augusztus 5-én szombaton Rimaszombat főterén tárlatvezetéssel egybekötve tekinthetik meg a múzeum alapításának 140. évfordulója alkalmából létrehozott Pop-up kiállítást, amelynek középpontjában a múzeum és gyűjteményének története áll. 15:00 órától magyar nyelvű, 16:00 órától pedig szlovák nyelvű idegenvezetés várja a látogatókat. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.