2021. február 4., 19:19

Felvidéki társulás is a Highlights of Hungary jelöltjei között

A nagymegyeri Snitt Polgári Társulást is jelölték az idei Highlights of Hungary díjra. Február 4-től lehet rájuk szavazni, az első helyezett akár 2 millió forint pénzdíjat is nyerhet.

Fotó: Highlights of Hungary hivatalos oldala

A Highlights of Hungary egy non-profit kezdeményezés, amely évente, kategóriák nélkül díjazza a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket. Céljuk az, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerjék és széles körben megismertessék a leginspirálóbb történeteket, valamint közösséget szervezzenek azok alkotói és alakítói köré.

Idén Trellay Levente – a 100sparks alapítója, a TELEP és a Konyha csapatának oszlopos tagja –, a Snitt és a további szervezetek nagykövete, aki ekképp méltatta a polgári társulást: "Az alsó-csallóközi Nagymegyer azon szerencsés települések közé tartozik, ahol egy maréknyi fiatal hisz a jövőben és ezt képes tettekkel is kifejezni.“

SNITT-PT-megyer
Az egyik vetítés alkalmával összegyűlt tömeg
Fotó:  SNITT Polgári Társulás

A csapat legnagyobb erőssége a közösségteremtés, hiszen filmklubjaikra többen kíváncsiak, de a szervezet nem riad vissza egyéb kulturális tevékenységektől sem. Szeretnének a kultúra minél szélesebb spektrumában munkálkodni, mindezt úgy, hogy soha ne tévesszék szem elől azt, amiért az egészet létrehozták: hogy közben jól érezzék magukat!

Katona Réka, a szervezet egyik alapítótagja így fogalmazott: "Csallóköz szívében van egy szabadtéri mozi, ahol barátságok kötődnek és szellemek szállnak szabadon.“

Szavazni ezen az oldalon lehet!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.