2022. április 19., 15:02

Felújítják a kínai Nagy Fal Múzeumot

A kínai Nagy Fal Múzeum a következő három hónapban fogadja az intézmény felújítására és korszerűsítésére készülő terveket a kínai és külföldi tervezőirodáktól - közölte a pekingi városi kulturális örökségvédelmi hivatal.

kína
Fotó: travelorigo.com

A Patalingban, Pekingtől 80 kilométerre északnyugatra fekvő múzeum felújítási és korszerűsítési projektjéhez mintegy 27 ezer négyzetméter földterület és mintegy 16 ezer négyzetméter építési területet tartozik.

A múzeum a korszerűsítés után kiállítási központból, látogatóközpontból és nemzetközi kutatási központból fog állni.

A múzeum, amely az UNESCO világörökség részét képező kínai nagy fal leglátogatottabb, festői szakaszán található, április 6-dika óta zárva van a több mint ötezer kulturális ereklye csomagolása és áthelyezése miatt.

A nagy falból még ma is csaknem két és fél ezer kilométernyi áll. A védmű építését a Kr. e. 221-től 206-ig uralkodó, országegyesítő Csin-dinasztia idején kezdték meg. A Ming-dinasztia idején (1368-1644) újjáépítették a híres védelmi rendszert.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.