2020. november 22., 17:44

Életutakról online - előadások virtuálisan

Az online előadások és a virtuális csatornákra feltöltött beszélgetések időszakát éljük, de így legalább a kultúra is némiképp bele-belecsöpög az emberek mindennapjába. November 23-án (hétfő) a Csallóközi Könyvtár hivatalos oldalán mutatkozik be a királyhelmeci születésű Szunyog Zsuzsa, aki Pozsonyban élő író, költő, dalszerző és előadóművész.

Az esemény posztere
Fotó: Csallóközi Könyvtár

A járványhelyzet miatt online formában követheti nyomon a közönség Szunyog Zsuzsa előadását.

A felvételen a szerző irodalmi munkásságát mutatja be a kezdetektől napjainkig.

Fény derül egyes kötetekre (kezdve a verseskötetekkel), aztán a szerző Szél, szoknya, tenger című prózakötetéből olvas fel részleteket, majd következik a Boldogságkommandó című prózakötet bemutatása.

Szunyog Zsuzsa portálunknak elmondta, hogy beszél majd a még kiadatlan kéziratairól is, illetve a népdalok által inspirált dalai szövegét elemzi kicsit a nézőknek, hiszen nagyon közel áll hozzá a népzene is.

A három előadást magába foglaló előadói körútba beletartozott Somorja, Királyhelmec és Dunaszerdahely. Maga az előadás a PIM (Petőfi Irodalmi Múzeum) pályázat által valósult meg.

A somorjai felvétel november 16-án, a királyhelmeci pedig november 19-én készült. A dunaszerdahelyi előadás holnaptól, azaz november 23-tól elérhető a nagyközönség számára.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.