2020. június 9., 08:23

Elérhetőek a Margó Irodalmi Fesztivál tartalmai

2020. június 3–7. között rendkívüli helyzetben ugyan, de újra megszervezték a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt. Az ötven eseményből álló programsorozat ezúttal virtuálisan, a fesztivál digitális felületein volt megtekinthető.

Fotó: Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár
Az irodalom magányos műfaj: csak mi vagyunk és a könyv, versnyi vagy ötszázoldalnyi utazások ismeretlen világokba, amelyekben teljesen elmerülhetünk. A Margó viszont közösségi műfaj, az író, a könyv és az olvasó egymásra találása rendhagyó szerzői esteken, koncerteken és felolvasásokon. A Margó az évek alatt egy izgalmas, színes és vibráló nyúlüreggé változott, amibe minden júniusban fejest ugrunk, hogy megismerjük az irodalmi csodaországot. A programok között van költészeti műsor, sok könyvbemutató és színházi előadásokat is vendégül látunk”

– áll az irodalom, az olvasás és a kultúra iránt érdeklődőket megszólító fesztivál közleményében.

A műsorfolyam során sok más mellett feltűnt a Ne haragudj, véletlen volt című, a karantén ideje alatt megszülető könyvéről beszélő Háy János, az esszéket tartalmazó Malaccal teljes éveink szerzője, Spiró György, a nem oly régen az AEGON művészeti díjat elnyerő, A szakállas Neptun című novelláskötetéről értekező Nádasdy Ádám és az új, a hírhedt Hős utcáról szóló, Hősöm című könyvét bemutató Erdős Virág is. Egy-egy beszélgetés erejéig találkozhattunk Ungváry Krisztián történésszel, a Jászai Mari- és Kossuth-díjas színésszel, rendezővel, Mácsai Pállal, a Libri-díjas Láng Zsolttal és Grecsó Krisztiánnal, valamint a tárcanovella műfaját újraéleszteni vágyó Lackfi Jánossal és Dragomán Györggyel.

A könyvbemutatókon túl virtuális tárlatvezetésekre került sor, slam poetry est és zenés gyerekprogramok is színesítették a kínálatot. Ezek közül kiemelnénk a Csáth Géza halálának 100. évfordulója alkalmából, a Petőfi Irodalmi Múzeum jóvoltából megvalósuló emlékkiállítást. A varázsló halála című tárlaton Sidó Anna kurátor és Kőváry Zoltán pszichológus, addiktológus vezette végig a sokoldalú író életútja iránt érdeklődőket.

A színes programok továbbra is elérhetőek, visszanézhetőek a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár közösségi oldalán, ide kattintva.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.