2024. október 16., 19:18

Az Európa-érem huszonhatodik díjazottja

Az MTI brüsszeli tudósítója, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének főtitkára kapta idén a Balassi Kard Művészeti Alapítvány Európa-érem újságíródíját. 

Gebauer Szabolcs
Gebauer Szabolcs

Molnár Pál, az alapítvány elnöke szerint Gebauer Szabolcs munkái a valóságról szólnak, szoros tényirodalom, amit alkot, ám ezzel együtt tevékenysége igazi elit újságírás, hiszen tévednie nem szabad, és tartania kell magát a precíz kiegyensúlyozottsághoz.

Gebauer Szabolcs a kecskeméti piarista gimnáziumban érettségizett, ami máig meghatározza értékrendjét. Felsőfokú tanulmányait Pécsen, német szakon kezdte, ezzel egy időben Budapesten, a Központi Szeminárium hitoktatóképzőjében tanult.

Ezt követően Párizsban, a Sorbonne-on tanult francia nyelvet, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett sajtó szakirányon diplomát. Először a Duna Televíziónál volt a határon túli műsorok felelős szerkesztője, és 2015-től tudósítja az MTI-t Brüsszelből.

Megjelent a MAGYAR7 41. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.