2023. június 28., 08:33

Az élet értelme

Két blogíró és újságíró, Gazdag Albert és Halász Zoltán hiánypótló könyvet írt a magyar jégkorongról és a játék filozófiájáról.

Gábor- Az élet értelme

Ahogy azt kötetükben írják, a jégkorong számunkra öröm, életérzés, és ez nem csak akkor van így, amikor a magyar válogatott meccseiről van szó. Szerintük ennél őszintébb sport nincs a világon.

Ezzel minden hokiszurkoló egyetért, hiszen aki látott már jégkorongmeccset, az tudja, hogy a játékosok nem játsszák meg magukat, egy kisebb ütközés után folytatják a harcot, csak akkor marad valaki lent a jégen, ha komoly sérülés következett be. Az pedig nagyon fájhat, de a jégkorong nem műkorcsolya, ez egy igazi belevaló, férfias sport.

A jó játékhoz pedig elengedhetetlen a gyorsaság, az erő, a kitartás, a küzdeni akarás, és ami a legfontosabb: a szív.

Mert lassan, lötyögve nem lehet jégkorongozni. Tempó kell, sprint van és rohanás, aki megáll, elveszett, a gyorsaság és a dinamika dönt. Ha van eksztázis, sebesség, akarat, elszántság, ha mennek a lábak, a siker szinte garantált. Ha eksztázis nincs, semmi sincs. Ez az élet értelme.

Megjelent a Magyar7 hetilap 2023/25 számában.
 
 
 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.