2021. július 25., 15:47

A klubtagság nemes hagyománya - néhány mondat a Székelyföld kulturális folyóiratról

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

székelyföld
Fotó: Archívum

Teli a lakás könyvvel, folyóirattal, helytörténeti kiadványokkal, papírral. Régi folyóiratokat rendezgetve került a minap a kezembe a Székelyföld c. kulturális folyóirat. A Csíkszeredán kiadott lap az irodalmi, kulturális tartalma mellett azért is nyújt szép – akár követendő – példát más régiók számára is, mert alighanem egyedül van azzal a nemes szándékkal, hogy utolsó oldalain közli előfizetői és támogatói listáját.

A tételes felsorolásban magánszemélyek, könyvtárak és iskolák mellett külföldi támogatók is akadnak szép számmal, a Kárpát-medencétől kezdve Ausztráliáig, Olaszországtól Kanadáig.

Az embernek óhatatlanul a reformkori könyvterjesztés jut eszébe, amikor egy-egy vidéki kisnemes kötelességének érezte egy-egy frissen megjelent kiadvány előfizetését, amivel a szárba szökkenő magyar kultúrát támogatta. Szlovákiából három személyt, illetve a komáromi Selye János Gimnáziumot találjuk a megrendelők között.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.