2024. június 14., 19:50

A Jókai Napok harmadik napja is élményekben gazdag előadásokat tartogatott a nézőközönség számára - VIDEÓKKAL

Az 59. Jókai Napok második napján folytatódott az amatőr színjátszók által bemutatott darabok sorozata, amelyeket közel egy éves felkészülés előzött meg. Az előadásokat a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban mutatták be. Ismét csupa különleges előadást láthatott a közönség.

 

GIMISz
GIMISz
Fotó: Varga Levente

Az előadások reggel 10 órakor kezdődtek, a Fókusz Diákszínpad, Kuklis Katalin által rendezett Rajta vagyok című előadásával, amely a telekommunikáció evolúcióját mutatta be. Az előadás végén stábunk megkérdezte a rendezőnőt, hogy számára és a közönség számára mi a darab üzenete.

Videó:  ma7

Ivice Krisztina és Ürögi Zsófia a Rajta vagyok című előadás szereplői elmondták, hogy mit jelent számukra és a darab további szereplői számára ismét fellépni a Jókai Napok keretén belül, vajon mi jelentette számukra a legnagyobb kihívást az előadás összeállításakor. 

Stábunknak elmondták, hogy mit élnek meg színészként a színpadon, amikor a közönség előtt mutatják be a darabot.

Videó:  ma7
Videó:  ma7
A következő fellépő a PoSzaTa nevű egyetemista csoport volt, amely a Ma, holnap, tegnap című darabot adta elő Szénási Levente és Kulich Tibor rendezésében. A darab az egyetemisták mindennapi nehézségeivel foglalkozott. 

 

PoSzaTa
PoSzaTa
Fotó:  Varga Levente

 A darab egyik rendezője Szénási Levente interjút adott stábunknak arról, hogy mennyi időbe telt megrendezni és összeállítani a darabot, továbbá a szervezés nehézségeiről is beszélt.

Videó:  ma7

 A darab főszereplője Vida Battyán elmondta, hogy mit jelent számára először szerepelni a Jókai Napok keretén belül, továbbá megemlítette, hogy mennyire van jelen a lámpaláz a szereplők között.

Videó:  ma7

Lénárt Dóra mellékszereplő stábunknak elmondta, hogy mennyire volt összeegyeztethető a darab az egyetemisták életével és azt, hogy a darabban játszott karaktere mennyire is egyezik az ő személyiségével.

Videó:  ma7
 A Jókai Napok második napját, a GIMISz Majdnem című előadása zárta, amelyet Bajkai Csengel Mónika és Hostomský Fanni rendezett. A darab a hétköznapok problémáit szemléltette.

 A darab társrendezője Hostomský Fanni elmondta, hogyan osztották fel a feladatokat a rendezők között, valamint elmondta, hogy a melyik korosztály érdeklődik leginkább a szereplés iránt.

Videó:  ma7

Pikler Mátyás szereplő stábunknak nyilatkozott arról, hogy milyen érzés számára a szereplés, hogy kik érdeklődnek leginkább a Jókai Napok iránt és kitért arra, hogy az ő korosztályában mekkora az érdeklődés a szereplés iránt.

Videó:  ma7
A Fókusz Diákszínpad
A Fókusz Diákszínpad
Fotó:  Varga Levente
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.