2022. december 5., 17:27

A fa mitológiája

Újabb résszel jelentkezik a ma7 médiacsalád újságíróinak kulturális ajánlója. Filmek, könyvek, zenék. Minden, amit látni, olvasni vagy hallgatni érdemes!

karcsi-a-fa-mitologiaja.png
A fa, mint az Idő szimbóluma – ez könyvem vezérmotívuma, legyen akár olyan időegységekről szó, mint a hét napjai, egy holdhónap, egy naptári év a maga ünnepi állomásaival, egy emberi élet, vagy a világ teremtésétől az utolsó ítéletig tartó kozmikus sorsforduló. De korunkban, amikor a természet, a környezet pusztítása lassan megfordíthatatlan folyamattá válik (…) minden jó szó, ami a fáról elhangzik, aktuális politikai tettnek számít, hiszen mi más lehetne szebb szimbóluma a kíméletre, törődésre szoruló természetnek, magának a fenyegetett Életnek, mint a FA?”

– írta Jankovics Marcell filmrendező, akadémikus, akinek tavaly bekövetkezett halálával nagy veszteség érte a magyar kultúrát.

Jankovics szerteágazó életműve szerencsére nézhető és olvasható: Köztük is kiemelt helyen A fa mitológiája című grandiózus munkája.

Megjelent a MAGYAR7 48. számában.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.