2023. június 1., 18:53

A Dolhai Attila művéből készült zenés filmet is bemutatják a Duna Napon

Nemcsak fellépője lesz Dolhai Attila a torockói Duna Nap Összefogás koncertjének, a háromnapos magyarságünnepen a színpadi művéből írt Örök hűség című zenés történelmi filmet is bemutatják. A Jászai Mari-díjas színművész, musical- és operetténekes a június 4-én a Dunán is látható film és a Duna Nap jelentőségéről beszélt a Család-barát  műsor vendégeként.

 

Film
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay.com

Többnapos kulturális programsorozattal ünnepli a Nemzeti Összetartozás Napját a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. az erdélyi Torockón.

Az immár 9. Duna Napon a magyarság szellemi örökségével, történelmi, kulturális értékeivel és hagyományaival ismerkedhetnek meg a résztvevők június első hétvégéjén. Az idén először háromnapos eseménysorozat szombati napjának egyik fénypontjaként rendezik az Összetartozás koncertet, Keresztes Ildikó, Baricz Gergő, Miller Zoltán és Dolhai Attila fellépésével.

 Egy ilyen koncert óriási ajándék nekünk, hiszen egy dalban tudunk összekapcsolódni a közönséggel, amikor együtt éneklünk velük. Nemrég tértem haza Csíksomlyóról, ahol azt éreztem, vágynak az összetartozás élményének megélésére, a nemzeti sorsokról történő beszélgetésekre az emberek”

 – mondta a színművész a Család-barát stúdiójában a Duna Nap kapcsán.

A változatos programkínálatban magyar filmek vetítésével is várják az eseményre ellátogatókat. Ennek keretén belül mutatják be Dolhai Attila színpadi művének zenés filmadaptációját, az Örök hűség című filmet. 

A műnek fontos üzenete van, a címe nagyon találó, a trianoni diktátumot követő sorsok feldolgozásáról szól. Azt tárja fel, miként változik meg a határok meghúzásakor egy temesvári család élete. A küzdelmek, az érzelmek bemutatása megérintik a nézőket” 

– nyilatkozta Dolhai Attila a zenés filmről. 

A Dunán korábban már bemutatott filmet a csatorna ismét műsorára tűzi a Nemzeti Összetartozás Napján, június 4-én 21 órától. A torockói Duna Napról hosszabb összefoglalót láthatnak a Duna World csatornán június 23-án.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.