2024. június 14., 13:30

59. Jókai Napok, a második nap - Gyónástól, Emmer Péterig

Az 59. Jókai Napok második versenynapján, június 13-án, csütörtökön, délelőtt, a füleki Apropó kisszínpad utóda, a Füleki Irodalmi KisSZínpad lépett fel, Oravecz István Zoltán, a füleki gimnázium diákja „Atyám, gyónnék!” című színdarabjának előadásával, amelyet a szerző mellett, Szókovács Éva, az intézmény pedagógusa rendeztek. Fekete-fehér ruhákban játszottak a szereplők. Az előadás a lelkiismeretről és a lelkifurdalásról szólt.

 

59. Jókai Napok, a második nap
Galéria
+3 kép a galériában
Fotó: JN

Slawomir Mrožek Rókavadászat című abszurd egyfelvonásosát hozta Komáromba a kassai KGSzT Diákszínpad, Bodon Andrea rendezésében. Képes Lórántról, aki a Rókát játszotta, sokáig beszéltek a fesztivállakók, még az esti fesztiválklubban is téma volt frenetikus alakítása.

59. Jókai Napok, a második nap
Fotó:  JN

 

Kora este a 60 éves Fabó Tibor Jászai Mari-díjas színművésszel, a Komáromi Jókai Színház tagjával Bárány János újságíró, az ATEMPO.sk zenei és kulturális portál vezető szerkesztője beszélgetett, emberi dolgokról, a színészi létről és egyebekről. A színművész közreműködik a Jókai nyomában című tematikus sétán is, amelyet 15 órai kezdettel Szabó Csekei Tímea művészettörténész vezet. Az indulás 15 órakor az Egressy Béni Városi Művelődési Központ elől lesz.

Este a NYEKK, azaz a Nyitrai Egyetemisták Kínjátszó Köre érdekes megközelítésben állította közönség elé Petőfi Sándort és Madách Imrét, „Túl távol, elég közel” című szerkesztett játékában. Az előadást Csobády Csilla rendezte.

Este fél tízkor az Európa-udvarban található Borozóban, amely idéntől a fesztiválklub új helyszíne, Emmer Péter zeneszerző, zenész, zenepedagógus, dalszerző, énekes adott akusztikus koncertet, a kissé már fáradt fesztivállakók legnagyobb örömére.

 

 

59. Jókai Napok, a második nap
Galéria
+3 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.