Sikeres nyelvi harcaink a mozizás terén: mégis lesz magyarul a Jégvarázs 2

2019. december 4., 20:00
Horváth Szomolai Andrea

December végére mégis megérkezik a szlovákiai mozikba magyar szinkronnal a népszerű Jégvarázs 2 Disney animációs film.

Fotó: ccdiscovery.com

A ma7 korábban már beszámolt arról, hogy bár ezidáig a Disney családi filmeket forgalmazó Saturn Entertainment vállalat nem kínált fel magyar szinkront a Szlovákiában magyar nyelven is vetítő moziknak, de nem zárkóznak el a lehetőség elől, ha kellő érdeklődést tapasztalnak a magyar verziók iránt.

A novemberi hónap közepén tolmácsoltuk a Saturn Entertainment munkatársai felé, hogy a felvidéki magyar családok bizonyára örömmel fogadnák, ha a hazai mozikban is lenne lehetőségük a Disney filmeket magyar játékhangon megtekinteni, és nem kellene a határon túlra utazni a mozizás miatt. A Saturn Entertainment akkor úgy válaszolt, bár a Jégvarázs2 nem lesz magyarul Szlovákiában, nyitottak a magyar közönség felé.

Ezt a vállalásukat most be is teljesítették. A galántai mozi vezetőjétől, Peter Kolektól megtudtuk, december 3-án a Saturn felajánlotta a szlovákiai moziknak a Jégvarázs2 és a december 19-én filmvászonra kerülő Star Wars: Skywalker kora című film magyar verzióját. Bár a Jégvarázs 2 magyar szinkronja kicsit később érkezik el Szlovákiába, a mozik vezetői bíznak abban, hogy még így is elegendő néző gyűlik majd össze a magyar nyelvű vetítéseken.

Galántán december 28. és 29. vetítik a Jégvarázs 2 című animációs filmet magyarul. Az eddigi visszajelzések szerint érdemes akár többször is megnézni a rajzfilmet, annyira kiváló produkció. A Saturn Entertainment lépése pozitív példaként tekinthető minden vállalat számára.

Galántán a Múlt karácsony, a Fekete karácsony, a Star Wars és a Jumanji című filmeknek is lesz magyar játékhangos vetítése, sőt az idei év egyik legnagyobb kritikai és közönségsikerét hozó magyar filmjét, az Apró meséket is levetítik december 8-án este hét órakor a járási város mozijában.

Kövesse facebook oldalunkat is!