2013. június 14., 09:47

Virginia Woolf eddig meg nem jelent kéziratait adták ki

LONDON. Virginia Woolf brit írónő eddig meg nem jelent kéziratait adta ki Claudia Olk irodalmár.
A brit írónő szatírikus szövegeiből összeállított kötet humoros betekintést enged az 1920-as évek londoni avantgárdjába. 

A Berlini Szabadegyetem csütörtöki közlése szerint az 1923 és 1927 között alkotott szatirikus szövegeket Woolf unokaöccse, Quentin Bell szatirikus családi lapja számára írta. A Charleston Bulletin Supplement címmel jelölt kéziratot a British Library kiadó jelentette meg.

Az írás humoros betekintést enged az 1920-as évek londoni avantgárdjába. Több ábrázolt jelenet a sussexi Charleston-házban játszódik: Wolf testvére, Vanessa Bell művésznő akkori lakóháza 1914-től a londoni művészek kedvelt találkozóhelye volt.

Virginia Woolf, az Orlando és a Mrs. Dalloway című művek szerzője a 20. század egyik legjelentősebb írónője, az angol nyelv egyik legnagyobb újítójaként tartják számon. A világítótorony című műve az ezredfordulón rendezett nagy-britanniai szavazáson bekerült a huszadik század száz legjobb regénye közé. Élete és Mrs. Dalloway című műve inspirálta Michael Cunningham 1999-ben megjelent Pulitzer-díjas könyvét, Az órákat, amelyből néhány évvel később film is készült.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.