2019. július 26., 06:34

Válasszunk olvasnivalót a strandra!

Mit olvasgassunk idén a strandon? Olyan könyv kell, ami elég izgalmas ahhoz, hogy még a víz körüli nyüzsgés se billentsen ki a könyv hangulatából, de lehetőleg könnyed is legyen, hogy bármikor letehessük a barátok vagy a víz kedvéért. Hogy megkönnyítsük a keresgélést kiválogattunk párat az idei favoritok közül, hiszen valljuk be, jó könyvből sosem elég!

olvasas
Galéria
+8 kép a galériában

Stephen King- Owen King- Csipkerózsikák

Meleg van. Folyik rólunk a víz, és már minden porcikánk egy kis hűvösre vágyik. Nincs is jobb ilyenkor egy kis borzongató horrornál, és a horror királyát amúgy sem hagyhattuk ki a listánkról. Legújabb regényét fiával együttműködve írta, és tény, hogy ez nem egészen az, amit már megszokhattunk. Szerencsére azonban ez nem ment a regény kárára, hisz az hozta magával az elvárt borzongást és a szívből gyűlölt karaktereket, sőt, ahogy azt a címe is mutatja, van benne némi Grimm-mese szerű báj, és ezek így együtt valami fantasztikus elegyet alkotnak. A történet egyszerű, de mégis fantasztikus: a világon az összes nő elalszik, és nem tudnak felébredni. Egyedül egy különös nő van, akire az álomkór nincs hatással, s az ébren maradt férfiak két csoportra osztódtak: az egyik a nő halálát követelte, a másik pedig az épségét próbálja megőrizni. De vajon hogyan boldogulnak a férfiak egy nők nélküli világban? És mégis hova kerülnek az alvó nők? Strandoltassuk meg egy kicsit a könyvet, és mire eléggé barnák leszünk, mindent tudni fogunk! Vagy legalábbis annyit, hogy ne akarjuk otthagyni a víz kedvéért...

Andy Weir-Artemis  

Jazz Bashara a nem a törvénytiszteléséről híres. Nem is lehet ez máshogy, hiszen Artemisen, a Hold első és egyetlen városában a túlélés nem egyszerű, csak ha az ember milliomosnak születik. Egy kis csempészésből meg mi baj lehetne? Minden szép és jó egészen addig, míg Jazz kap egy ajánlatot a tökéletes bűntényre, ami olyan bevétellel kecsegtet, hogy nem lehet rá nemet mondani. Igen ám, de aztán kiderül, hogy ez nem egy egyszerű kis ügyecske, hanem egy összeesküvés kellős közepe, aminek a célja nem más, mint átvenni a hatalmat Artemis felett. Jazznek pedig muszáj belemennie a játszmába, ha túl akarja élni, és ennek a tétje már egyáltalán nincs ínyére.

Kody Keplinger- The DUFF- A pótkerék

DUFF- Designated Ugly Fat Friend, magyarul Ügyeletes Ronda Kövér Barátnak fordíthatjuk. Ezt a nem éppen kedves jelzőt kapja meg Bianca Piper a suli egyik legnagyképűbb fiújától, Wesley-től. Így, vagy legalábbis hasonlán kezdődik kezdődik minden, tipikusan tinilányoknak íródott regény, nem? A végén egymásba szeretnek, és minden szép lesz. Hát, sajnálom, de itt most nem egészen ez a forgatókönyv.

Ebben a könyvben ugyanis a főhősnő apukája komoly alkohol problémákkal küzd, ezért a lány kétségbeesetten próbálja máshogy lekötni a gondolatait. Tehát, bár a fiú közölte vele, hogy a baráti társaságában ő a legcsúnyább, mégis megcsókolja. Ez után már csak egy lépés kell a pillanatig, amikor egy ellenségek extrákkal kapcsolat alakul ki kettejük között, ami így meg is felelne mindenkinek. Azaz megfelelne, egy bizonyos pontig... A könyv egyik nagy előnye, hogy nem kezeli tabuként a kamaszok közti szexualitást, és rávilágít a tényre, hogy bizony a tizenévesek között sem  mindig követemény az érzelmi támasz egy testi kapcsolatban. 

Ha azonban mégsem tudnánk csak egyet választani, praktikus választás lehet egy elektronikus könyvolvasó. Kiválogattuk Szlovákia legnagyobb elektronikai webáruházának legeladottabb olvasóit.

Amazon Kindle PaperWhite 4

8GBos memóriával rendelkező, érintőképernyős olvasó 1072×1448as felbontással. Wi-fihez csatlakoztatható és vízálló (IPX8), mindezt 155 euróért, ami valljuk be, más márkákkal összehasonlítva magasnak tűnik, de a felhasználók szerint még így is megéri az árát. Nagy előnye, hogy a képernyő fénye valódi papír hatását kelti. 

PocketBook 627 Touch Lux 4 Obsidian black

Szintén érintőképernyős, 8 GB-os tárkapacitással ami memóriakártyával bővítve akár több tízezer könyvet is jelenthet. A képernyő 758×1024 képpontos felbontású, és az álltala kibocsátott fény típusa kíméli a szemet. Ami a típus hátránya, hogy nem vízálló.

Az ára 110 euró körül mozog. A vásárlók szerint további nagy előnye, hogy sszinte minden formátummal kompatibilis.

PocketBook 627 Touch Lux 4 Emerald

Érintőképernyős, 758×1024 felbontású megvilágított képernyővel. A memóriája szintén 8GB valamint csatlakoztatható memóriakártya is. 155 grammos olvasó, a vízhatlanság itt is hiányzik. Az ára 115 euró. A vásárlók dicsérték kicsi, könnyű, elegáns megjelenését.

olvasas
Galéria
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.