2021. szeptember 27., 14:42

Text-túra pazar környezetben

A hétvégén zajlott a Szlovákiai Magyar Írók Társasága által szervezett Text-túra, amelynek ismét a nagyszegpusztai Villa Filia varázslatos környezete adott otthont.

Szmít-text-túra-2021
Fotó: Nagy Erika

Már több alkalommal szervezte meg a SZMÍT text-túráit és a Fiatal Alkotók Táborát a nagyszegpusztai Villa Filia panzió harmonikus és csendes környezetébe, hiszen az alkotások ebben a miliőben szinte maguktól születnek meg.

A családias hangulatban töltött alkotói hétvége alatt a résztvevők a mentorok segítségével értelmezték újra és csiszolgatták fényesebbé szövegeiket. Z. Németh István és Póda Erzsébet terelgette helyes útra a lelkes tehetségeket.

Szmít-text-túra-2021
Fotó:  Nagy Erika
Póda Erzsébet és Kovács Balázs

A szövegfelolvasás alatt a találkozó résztvevői meghallgatták egymás írásait, így a tapasztalatcsere sem maradt el. Jancsó Péter író, a text-túrák gyakori résztvevője szerint a feladatok, amelyeket a mentorok kiosztottak számukra, ismét izgalmasak voltak: ,,A mentorok különösképpen megdolgoztattak bennünket és a fantáziánkat is, de mindenki sikeresen vette az akadályokat. Az esti beszélgetések pedig a kultúra számos területeit érintették, az irodalomtól kezdve a filmeken át a zenéig, sok minden szóba került” – számolt be portálunknak Jancsó Péter.

Szmít-text-túra-2021
Fotó:  booking.com
Villa Filia

Első alkalommal vett részt az eseményen Szomík Szilvia – az idősebb generációt képviselve –, aki Komáromból érkezett a csapathoz. Mivel a text-túra kortalan, a résztvevők is bármilyen korosztályban képviselhették magukat. ,,Mindenki nagyon kedves és aranyos volt, könnyen megtaláltuk a közös hangot, bár én nem vagyok szószátyár típus. A mentorok tanácsait igyekszem megfogadni, hiszen fejlődni szeretnék. Következő alkalommal, ha kijön a lépés, természetesen szívesen jönnék újra” – mondta el Szilvia.

Szmít-text-túra-2021
Fotó:  Nagy Erika

A hétvége eredményesen zárult, a következő rendezvényre is várják a lelkes tollforgatókat.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.