2022. augusztus 8., 11:45

Távoli tűz

Zsoldos Péter regénye kötelező olvasmány minden sci-fi rajongónak, de azok is lebilincselő olvasmányélményre számíthatnak, akik ódzkodnak a tudományos-fantasztikus irodalomtól, de szívesen veszik kézbe a történelmi regényeket.

távoli tűz
Fotó: Magyar7/Archív felvétel

A Távoli tűz elfeledteti az olvasóval, hogy a történet egy idegen világban játszódik, a kulisszák a sumer városállamok korát idézik. A Távoli tűz Zsoldos regénytrilógiájának középső kötete, sikerét jelzi, hogy 1967-es megjelenése óta már öt kiadásban látott napvilágot.

A trilógia különleges helyet foglal el a tudományos-fantasztikus irodalomban, az olvasó szinte észrevétlenül kap beavatást a földi ókori társadalmak nagyon is életszagú történelmébe.

Zsoldos realista képzelgése a Távoli tűz lapjain már sok magyar fiatal figyelmét irányította az ókori kelet világa felé. Azt hiszem, nem tévedek nagyot, hogy ez így marad a következő évtizedekben is.

Megjelent a Magyar7 2022/31. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.