Süsü a világűrt is meghódítja

muzsa.sk 2019. szeptember 11., 19:12

A Süsü-trilógia harmadik része, a Süsüke világot lát jövő karácsonyra készül el teljesen, de Csukás István már el is készült a tervezett 13 résszel.

Csukás István, a Süsü írója Fotó: Polyák Attila

Jövő karácsonyra elkészül a Süsü-trilógia harmadik része, ami a Süsü világot lát címet kapta. A sorozat tervezett mennyiségét, a 13 részt már meg is írta Süsü atyja, Csukás István.

A szerző elmondta az indulásról, hogy Pap Dániel, az MTVA vezérigazgatója kereste fel az ötlettel, hogy volna-e kedve folytatni Süsü történetét.

„Hát kell ennél nagyobb inspiráció? Az első sorozatban Süsü, a sárkány története az emberek földjén játszódott, a második, a kis Süsüvel a sárkányok földjén, a harmadik részben a világűrbe megyünk el. Az emberek, a sárkányok földjét már ismerik, hát hová menjenek? Felnéznek az égre, és úgy döntenek, hogy a csillagok közé. A varázsló varázsol két űrhajót, amit tüsszentésmeghajtású hapcirakéta működtet, mert tüsszenteni mindenki tud, sosem fogy ki az üzemanyag. A második rakéta kétütemű, mert a kancellár köhögni tud. Nagyon vidám, röhögős történet lesz.”
A trilógiát lezáró részről még azt is mondta,
 
„Süsüke és a kis királyfi utazik a végtelen űrben. Meglátnak egy bolygót, ami felrobban, mert az ott élők mindig veszekedtek. A gyerekek a bolygó darabjait összeszedik, összegyűjtik a lakókat is, összerakják, és elnevezik Boldogság bolygónak, mert megszűnt a civakodás. Hálából Süsüke páratlan, a kis királyfi pedig páros napokon lesz király, vasárnap meg szünnap van. A tanulság, hogy szeressük egymást. Igazi gyerekparadicsom bolygó jön össze. Úgyis a gyerekeké lesz a világ. A tizenhárom részt nem akarom elmondani, tessék megnézni mindet.”
Forrás: Origo
0 HOZZÁSZÓLÁS