2013. március 10., 17:50

Sikeres országos elődöntő

RÉVKOMÁROM. A napokban rendezik országszerte a Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny elődöntőit. Az ötödik kategória - az egyetemisták és felnőttek versenye - a Selye János Egyetem Konferenciaközpontjában került megrendezésre.

A hallgatói önkormányzat által szervezett elődöntőbe huszonkét produkciót nevezetek be. A versenyen a Selye János Egyetem hallgatóin kívül más felsőoktatási intézmények, így pozsonyi, nyitrai, besztercebányai egyetemek diákjai és külföldön tanuló magyar egyetemisták is vetélkedtek.

A zsűri szerint a verseny színvonala magas volt, a résztvevők közül szinte valamennyi megérdemelné a szereplést a rimaszombati országos döntőben - tájékoztatta portálunkat Duba Attila, a SJE HÖK kommunikációért felelős elnökségi tagja. 

A komáromi elődöntőből 21 versenyző, 7 hét vers, próza és énekelt vers előadói kerültek tovább az országos versenybe. Az egyes kategóriák első helyezettjei: Szabó Mária (V. kategória - vers), Hipik Júlia (V. kategória - próza), valamint Huszár Nikoletta és Velebny Dávid (VI. kategória énekelt vers).

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.