2018. december 13., 13:19

Névadó ünnepség a regionális könyvtár ifjúsági tagozatán

Nevet kapott a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár ifjúsági osztálya. A Kodály Zoltán Alapiskola és a Smetana ligeti Alapiskola 2. osztályos kisdiákjai cicákkal kapcsolatos verseket, mondókákat, énekeket adtak elő, mert az ifjúsági osztály neve Cica Mica könyvtára lett.

Cica Mica könyvtára - Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár
Galéria
+7 kép a galériában
Fotó: dunaszerdahelyi.sk

Lacza Ilona, a könyvtár megbízott igazgatója szólt a megjelentekhez, majd kérte fel Karaffa Attila alpolgármestert és Ľubica Malát, a Nagyszombati Megyei Önkormányzat Kulturális osztálya könyvtári szekciójának vezetőjét a játékos névadóra. Különböző édességeket felhasználva keresztelték el az ifjúsági osztályt, melyet később a szereplő gyerekek kaptak meg. Közben Ľubica Malá arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy ma, az internet világában is szeressék a könyveket és az olvasást. Karaffa Attila pedig azt kívánta, hogy amint a cicákat simogatják a gyerekek, úgy simogassa lelküket a könyvek világa.

Fotó:  dunaszerdahelyi.sk

A keresztelő után a szereplők örömmel fogyasztottak az ünnepi tortából - mely mi mást is ábrázolhatott, mint a névadó Cica Micát. Közben az ANTRE Kiadó igazgatója, Alena Paľová és Jana Krajčovičová írónő képes összeállítását tekinthették meg szebbnél szebb cicákról. A falakról pedig Bazsó Adrianna, a közelmúltban a könyvtárban is bemutatkozó amatőr festő cicás képei tekintettek le kedvesen a látogatókra. De voltak további dorombolók is a könyvtár ifjúsági osztályán. Az ablakokat, a polcokat plüss cicák díszítették. Ráadásként egy igazi, élő cica fogadta a kíváncsiskodókat, maga is érdeklődéssel tekintve rájuk. Biztonsági okokból a kis szőrpamacs üveg mögül nézelődött, majd az ünnepség végeztével sietett is haza a megszokott környezetébe.

Fotó:  dunaszerdahelyi.sk

Lacza Ilona elmondta azt is, hogy az ünnepi névadó kapcsán a Cica olvasóklub is megnyílt, ahová igazán érdemes ellátogatni. A könyvtár látogatásáért kapott pecsétekből tízet összegyűjtve ugyanis meglepetést érdemelnek a kis látogatók.

Forrás: dunaszerdahelyi.sk

Cica Mica könyvtára - Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár
Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.