2024. június 7., 16:54

„Ne hagyjon el benneteket a remény”- érkezik Az éhezők viadala következő része

Suzanne Collins bejelentette: jövőre debütál új regénye. A könyv címe Napkelte az aratáson (Sunrise on the Reaping).

éhezők viadala
Fotó: wikipedia.com

A szerző egy 18. századi skót filozófus elméletét és a modernkori dezinformáció jelenségét vette alapul regénye elkészítésénél. Új könyvében visszatért a lepusztult, posztapokaliptikus Panem földjére. A történet az 50. éhezők viadala aratásával kezdődik: időben 24 évvel az eredeti Az éhezők viadala (2008) megjelenése előtt, és 40 évvel Collins legutóbbi, Az énekesmadarak és kígyók balladája (2020) eseményei után járunk.

Collins első könyveiben a görög mitológiára és a római gladiátorjátékokra támaszkodott, ám készülő regényéhez David Hume, skót filozófus eszméihez nyúlt inspirációért.

A történet során alkalmam nyílt mélyebbre merülni a propaganda használatának mechanizmusában, valamint a narratívát irányítók hatalmi tusájában"

– mondta Collins.

A könyv filmes jogainak tulajdonosát még nem jelentették be. Suzanne Collins meglévő könyveit már megfilmesítették, tehát valószínűleg készülő művére is ugyanez a sors vár. Az éhezők viadala első négy könyvét több mint 100 millió példányban értékesítették, illetve több tucat nyelvre fordították le világszerte.

A disztópikus könyvsorozat ötödik kötete várhatóan 2025. március 18-án debütál. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.