2022. február 9., 18:42

Mutasd meg, hogy írsz verset!

2022-ben ismét útjára indult a Versforraló. A Felvidéken egyedülállónak számító, középiskolásoknak szóló versíró pályázatot még 2017-ben hívta életre Gráf Dóra, magyarországi költő, grafikus.

Versforraló

A Petőfi Sándor Program keretein belül Kassán tartózkodó Dóra a Rovás Egyesülettel együttműködve 2017-ben irodalmi pályázatot hirdetett 15-19 éves felvidéki középiskolások számára.

A versíró pályázat olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a zsűrinek 42 pályázótól beérkezett 102 pályaművet kellett értékelnie.

Dóra már az eredményhirdetést követően jelezte: boldog lenne, ha egy kulturális vagy irodalmi szervezet folytatná azt, amit ő elkezdett.

A kassai magyar fiatalokat, egyetemistákat tömörítő KIKELET Kassa élt ezzel a lehetőséggel, így 5 évvel a pályázat első meghirdetése után ismét megmérettethetnek a Felvidék fiatal költői. A pályázat az idei évben is jeligés, vagyis a zsűri nem kap információt az általa elbírált vers szerzőjéről.

A KIKELET célja, hogy a pályázat során megmutatkozzanak azok a fiatal felvidéki tehetségek, akiknek egyébként nincs más módjuk a publikálásra, valamint arra, hogy értékeljék a munkáikat.

A Versforralóból szeretnénk hagyományt teremteni, terveink szerint évente meg fogjuk azt szervezni.

A Versforraló 2022-ben a KIKELET Kassa és a Rovás Egyesület szervezésében, Magyarország Kassai Főkonzulátusának támogatásával valósul meg. További támogató a SINE METU polgári társulás és a Panta Rhei könyvesboltlánc. A pályázat főkoordinátora idén Gerenyi Gergő és Dominik Gábor.

Jelentkezni 2022. április 30-ig lehet a kikelet.sk/versforralo weboldalon keresztül, illetve postai úton lehet.

A versenyfelhívás a csatolmányban található. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.