2022. május 30., 14:03

Mesebeszéd volt Dunaszerdahelyen!

Mesebeszéd címmel tartott gyermekirodalmi szimpóziumot a Szlovákiai Magyar Írók Társasága Dunaszerdahelyen, a Csallóközi Múzeumban, május 25-én szerdán.

Mesebeszéd - Dunaszerdahely
Fotó: SZMÍT

Az eseményt nagy érdeklődés övezte, a közönség tagjai is aktívan kapcsolódtak be kérdéseikkel, meglátásaikkal az előadásokba. Lukács Hajnalka a gyermekirodalom és az illusztrációk kapcsolatát elemezte, Póda Erzsébet a mesében történő szöveg- és stílushasználat kérdéseit járta körül.

Molnár Kantner Éva bepillantást nyújtott a meseterápia rejtelmeibe, felhívta a figyelmet annak fontosságára a korai életszakaszban, valamint a mesék nélkülözhetetlenségére a gyermekek mentális fejlődésének szempontjából.

Mesebeszéd - Dunaszerdahely
Fotó:  SZMÍT

Száraz Pál népmeséről, hagyományról és az ezek segítségével megerősödő gyökerekről mesélt, Kocsis Aranka pedig az ifjúsági könyv- és lapkiadásról tartott beszámolót. A szimpózium házigazdája Z. Németh István, Simkó Tibor-díjas költő volt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.