Megelevenednek Grimm mesehősei Hamburgban

muzsa.sk | MTI 2018. november 22., 08:15

Generációk nőttek fel a Grimm testvérek olyan legendás történetein, mint a Holle anyó vagy a Jancsi és Juliska. A mesék kedvelői hamarosan maguk is belemerülhetnek kedvenc Grimm-hőseik világába: szerdán kezdődött el annak a hamburgi mobil rendezvénycsarnoknak az építése, amely 2019 tavaszától mesekiállításnak ad otthont.

A látogatók 3000 négyzetméteren élvezhetik a Mesék világai – a Grimm testvérek öröksége című élménykiállítást, amelyen átélhetik a mesehősök érzelmeit: hősiességet, bátorságot, szerelmet, félelmet, árulást és vágyakozást – közölték a rendezők.

A kiállítást szervező Märchenwelten cég koncepciójának fontos részei a multimédiás és interaktív elemek. A bejáratnál mindenki kap egy chipet, amely elraktározza az életkorát, a nemét és az általa beszélt nyelvet, és így az összes állomás az adott látogatóhoz idomul.

A szervezők évente mintegy 300 ezer vendéggel számolnak, a jegyelővétel pedig már meg is kezdődött. Számos újdonságot lehet majd kipróbálni a kiállításon, például interaktív padlók és falak fognak működni, amelyek a mozgásra reagálva változnak. A digitális technológiának köszönhetően a mesefigurák megelevenednek a nézők előtt. A kiállítás azonban leginkább a Grimm-mesék értékvilágának bemutatására fókuszál, mivel „ezek jelentik társadalmunk alapját, ez az, ami összeköt mindnyájunkat” – mondta a Märchenwelten egyik vezetője..

A tervek szerint a Mesék világai – a Grimm testvérek öröksége a későbbiekben állandó kiállítás lesz egy új helyszínen Hamburgban, míg a mobil rendezvénycsarnok a mesehősökkel együtt németországi és európai körútra megy.

0 HOZZÁSZÓLÁS