2023. december 6., 20:04

Más halak – Megjelent Gubis Éva novelláskötete

2023 novemberében a pozsonyi Kalligram Könyvkiadónál jelent meg az ipolysági születésű Gubis Éva kötete, a Más halak.

Gubis
Gubis Éva
Fotó: Gubis Éva

„Gubis Éva fiatal író, de megrögzött, régivágású realista. Ugyanis nagyon ismeri azokat, akikről ír. A hódításfüggő üzletasszonyt, a templomi néniket, a gutaütésig lakomázó polgit, a falusi csokba beleőrülni készülő fiatal nőt vagy a felvidéki magyart, aki külföldinek érzi magát Magyarországon. És pontosan látja a helyzeteket. Amikor a családi ebédről kimenekülsz mosogatni, de anyukád kijön segíteni, vagy amikor észreveszed, hogy apád új barátnője évekkel fiatalabb nálad. Rejtély, hogy metsző iróniája mellett hogyan tud mégis megbocsátó lenni.

Mindenesetre mi, olvasók a Más halak elolvasása után kicsit túlélhetőbbnek érezzük a világot. Mert van az a nézőpont, amiből lehet rajta nevetni, Gubis novellái valahogy mindig megtalálják”

– fogalmazta meg a kötetről Szolláth Dávid irodalomtörténész.

Gubis Éva életében mindig is fontos szerepet töltött be az irodalom, de csak 2018-ban merült fel benne, hogy íróként is próbálkozzon; ekkor kezdett el íróműhelyekbe járni és rendszeresen publikálni.

2018 óta írok novellákat; ezekből válogattam össze egy kötetre valót. A mostanában divatos tematikus novelláskötetekkel ellentétben a könyv 18 tematikailag mondhatni széttartó novellát tartalmaz, kiváló útitárs egy vonatútra vagy a karácsonyfa melletti olvasgatáshoz”

– ajánlja a Tóth-Czifra Júlia szerkesztésében megjelent kiadványt a szerző.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.