2011. április 12., 14:49

Könyvfesztivál: Szlovákiáé a legnépesebb küldöttség

BUDAPEST. A sokszínű és soknyelvű Európai Unió, valamint Per Olov Enquist svéd író lesz a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége abból az alkalomból, hogy júniusig Magyarország tölti be a közösség soros elnöki tisztét.

A csaknem húszéves múltra visszatekintő rangos fesztiválra (április 14-17.) az unió mind a huszonhôt tagállama küld írót. A szervezők kiemelt célja, hogy a közönség ne a gazdasági, piaci érdekközösséget lássa, hanem a sokszínű, soknyelvű európai kultúrát, az EU könyvkiadását, kortárs irodalmát és jeles alkotóit.

A könyvfesztivál meghívását minden tagország elfogadta, így a budapesti Millenáris park területén zajló eseményt az első naptól a zárásig végigkísérik az uniós kulturális és irodalmi programok, pódiumbeszélgetések, felolvasások, író-olvasó találkozók, dedikálások.

Ausztriából Eva Menasse bécsi születésű írónő, a Vienna – Család ellen nincs orvosság című könyv szerzője, tapasztalt újságíró érkezik Budapestre. Csehországot Jan Novák, Dániát Jens Christian Grondahl,. Franciaországot például két Goncourt-díjas író, Jean Rouaud és Andrei Makine képviseli. Máltáról Clare Azzopardi, Nagy-Britanniából Helen Cross, Németországból a népszerű Ilija Trojanow érkezése várható Budapestre.

Szlovákiáé a "legnépesebb" küldöttség, három író - Pavol Rankov, Drago Janèar és Dušan Šimko - szerepel a fesztiválon.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.