2013. február 16., 17:01

Jónás Ágnes kapta az idei Jókai-díjat

RÉVKOMÁROM. Jónás Ágnes kapta idén a Jókai-díjat. A nyertes alkotó Jókai Mór szülővárosában, Révkomáromban részesült az elismerésben: egy díszoklevelet, Jókai kezének másolatát és egy 50 ezer forint értékű könyvcsomagot vehetett át - tudatta a Falvak Kultúrájáért Alapítvány szombaton az MTI-vel.
A révkomáromi Jókai Közművelődési és Múzeum Egyesület és a budapesti alapítvány által létrehozott Jókai Emlékbizottság hetedik alkalommal hirdette meg Jókai Mór és Szénássy Árpád, a Magyar Kultúra Lovagja, a szlovákiai magyar kulturális élet jeles alakja emlékére a Jókai-díj pályázatát.

A határokon átívelő irodalmi pályázatra benyújtott alkotásokat 2012-ben "A magyar táj Jókai írásaiban" témában várták, az emlékbizottság végül a budapesti Jónás Ágnes alkotását ítélte legkiválóbbnak.

A révkomáromi Duna-palotában Jókai Mór születésnapja tiszteletére rendezett díjátadón és emlékünnepségen bemutatták a Jókai-díj 2012 című kötetet, amelyben a 2011. évi pályázat legjobb írásait foglalták össze. Tavaly Fazekas István százhalombattai író, költő vehette át a díjat.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.