2022. szeptember 22., 18:28

Idén Szlovákia lesz a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége

Szlovákia irodalma kerül a középpontba a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, amelyen 130 kiállító, több mint 40 külföldi szerző és 150 program várja a közönséget szeptember 29. és október 2. között a Millenárison, a Nemzeti Táncszínházban és az Európa Ponton - hangzott el az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján.

olvasás könyv
Fotó: pixabay.com

Gál Katalin, a rendezvényt szervező Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke elmondta, hogy a fesztivál díszvendége Szvetlana Alekszijevics Nobel-díjas író, oknyomozó újságíró lesz. A belorusz alkotó a pódiumbeszélgetéssel egybekötött ünnepélyes megnyitón veszi át jövő csütörtökön a Budapest Nagydíjat, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester ad át.

Deák Renáta, a Bázis-Magyar Művészeti és Irodalmi Egyesület Szlovákiában elnökségi tagja a szlovák díszvendégségről elmondta, hogy a négynapos fesztivál alatt 29 szlovák mű magyar fordítását és 10 szlovákiai magyar szerző művét mutatják be.

Karádi Éva, az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválja koordinátora kiemelte, hogy immár huszadik alkalommal rendezik meg az eseményt, az idén 20 európai országból érkeznek fiatal szerzők az Európa Pontba.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.