Holnap kezdődik a Tompa Mihály Országos Verseny

Virsinszky Tamás 2019. április 24., 20:25

Csütörtökön Tompa Mihály köztéri szobrának koszorúzásával, majd az ünnepélyes megnyitóval kezdetét veszi a XXVIII. Tompa Mihály Országos Verseny Rimaszombatban.

Fotó: Gecse Attila

Az ünnepélyes megnyitó zsinórban már harmadik éve kezdődik megemlékezéssel, mégpedig olyan személyiségek emléke előtt tisztelegve, akik sokat jelentettek a Tompa Mihály Országos Verseny lassan három évtizedes történetében. 2017-ben Csendes László és Kolár Péter, tavaly Benkő Géza életművét idézték fel, idén pedig Kiss Péntek Józsefre és munkásságára emlékeznek.

A tavaly szeptemberben elhunyt komáromi író, rendező és tanár állandó résztvevője volt a szavalóversenynek is, ahol rendszeresen zsűrizett, s érdemeiért megkapta a Kulcsár Tibor-díjat. Az emlékét most Culka Ottó és Jókai Ági személyében két olyan fiatal színművész fogja megidézni, akik mindketten sokat köszönhetnek Kiss Péntek Józsefnek.

Képgalériánk:

A csütörtöki est programja Szarka Tamás, Kossuth-díjas előadóművész zenés irodalmi műsorával zárul.

Az immár 28. alkalommal megrendezett Tompa Mihály Országos Verseny döntőjén a vers- és prózamondók, a verséneklők, valamint a lírai színpadok legjobbjai mutatkoznak be. Idén több mint háromszáz versenyző áll majd a zsűri elé, ami a tavalyi rekordot is túlszárnyalja. Mind a hét kategória versenyprogramja pénteken kezdődik, a nyilvános szakmai értékelésekre, az eredményhirdetésre és a díjkiosztó gálára szombaton kerül sor. 

A rendezvény ideje alatt megtekinthető lesz a XVIII. Ferenczy István Országos Képzőművészeti Verseny díjnyertes munkáiból készült kiállítás.

A teljes programot itt tekintheti meg.

 

0 HOZZÁSZÓLÁS