2022. június 10., 13:04

Gyerekversekkel, képregénnyel, magazinokkal és antológiákkal érkezik a Petőfi Kulturális Ügynökség a 93. Ünnepi Könyvhétre

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén 93. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri eseményét, az Ünnepi Könyvhetet, ahol a Petőfi Kulturális Ügynökség standdal és értékes színpadi programokkal képviselteti magát.

Petőfi Kulturális Ügynökség
A Petőfi Kulturális Ügynökség standja a 74-es
Fotó: Petőfi Kulturális Ügynökség

Az év egyik legfontosabb irodalmi rendezvényét, az idén 93. születésnapját megélő Ünnepi könyvhetet, június 9-12. között a Vörösmarty tér és a Duna-korzó területén látogathatják meg az irodalom és a magaskultúra kedvelői. A Petőfi Kulturális Ügynökség pavilonjában az ügynökség nyomtatásban megjelent kiadványai megvásárolhatók, az új könyveket pedig külön színpadon mutatják be a négynapos rendezvény során.

A PKÜ kiadványok műfajilag színes felhozatalából a gyerekek és felnőttek is ízlés szerint kedvükre válogathatnak. A magyar és kárpát-medencei költők versantológiái mellett, a kínálatban megtalálhatók többek között kolumbiai, spanyol, cseh, lengyel költők antológiái,  gyerekeknek szánt verseskötet, Tamási Áron-album és a Franciaországban tizenötezer példányban elkelt A kivarrt című képregény és két magazin is, a Magyar Kultúra havilap és az angol nyelvű The Continental Literary Magazine negyedéves magazin.

Az ügynökség tavaly karácsonyra megjelent gyerekverses könyve a Felhőpárna-versek léten innen és túl, Orosz Annabella illusztrátor rajzaival felkerült a rangos World Illustration Award listájára. A kötet a gyerekek nyelvén fogalmazza meg a gyászfeldolgozás nehézségeit, igazi hiánypótló alkotás, ami hatalmas sikernek örvend mind a hazai mind a külföldi piacon. Az illusztrátor június 10-én pénteken 14:00-15:00 között dedikálja a kötetet a PKÜ standján.

Petőfi Kulturális Ügynökség
Fotó:  Petőfi Kulturális Ügynökség

A színes képeket és az izgalmas történeteket nem csak a gyerekek, de a felnőttek is kedvelik. Nekik készült Matz & Futaki: A kivarrt című képregénye. Futaki Attila képregényrajzoló és a szerző, a világhírű Alexis „Matz” Nolent együtt mutatják be a képregényt Szép Eszter moderálásával a Vigadó téren. A képregényt a bemutató után dedikálja Futaki Attila szombaton (június 11.) 13:00 és 13:30 között a PKÜ standján.

Ugyanezen a napon a Vigadó téren 14:00 és 14:30 között Sipos Lajos és Falusi Márton mutatja be az „azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne” Tamási Áron születésének 125. évfordulójára megjelent monográfiát. A beszélgetést dedikálás követi a PKÜ standon 14:30 és 15:30 között.

A Vörösmarty téren a KMI 12 program szerzőinek 2022. évi antológiájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Hász Róbert, Jánoki-Kis Viktória, Kopriva Nikolett szerzőkkel Luzsicza István moderátor beszélget szombaton 15 órától. A pódiumbeszélgetést követően 16:00-17:00 között dedikálnak az alkotók.

Mindemellett az első születésnapját ünneplő Magyar Kultúra Magazin, valamint a The Continental Literary Magazine eddigi számai is megvásárolhatóak a PKÜ standon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.